Létezéspont stressz-kezelés képzés
- Ahol a pszichológia és a szellemi tradíciók találkoznak -

Stressz-kezelés

Felgyorsult világunkban a megbetegedések jelentős része összefügg a nagymértékben megnövekedett stresszel. A megszaporodó stresszorok (stresszt kiváltó tényezők) ellenére az ember nagyon sokat tehet egészségének megőrzése érdekében. Az, hogy a stressz milyen hatással van ránk, - testileg megbetegít-e, pszichés problémákhoz vezet-e, vagy éppen még ellenállóbbá tesz minket - nagyrészt életszemléletünktől, gondolkodásunktól, életmódunktól, érzelmeink kezelésének képességétől, a problémákkal való megküzdés képességétől függ.

A Létezéspont stresszkezelés képzés a modern nyugati pszichológia és a tradicionális létbölcseleti iskolák (jóga, zen buddhista meditáció, tradicionális harcművészetek, tolték bölcselet) ismereteiből, s egyszerű, mindenki számára elsajátítható gyakorlataiból összeállított módszer. A képzésen elsajátítható ismeretek gyakorlása segít megerősíteni a stresszel szembeni lelki ellenálló képességet. A tematikában az egyszerű légző, relaxációs, illetve meditációs gyakorlatok mellett helyet kapnak az egészséges életszemlélet és életmód, az önbizalmat erősítő gondolkodás, az érzelemkezelés, és a problémakezelés témái.

Stressz-kezelés

A stressz-kezelés készség fejlődése mellett a képzés segíthet abban, hogy a rohanó világban képesebbé váljunk jelen lenni az „itt és most”-ban, megélni a jelen pillanatot, feltöltődni, beleengedni magunkat önmaguk megismerésébe, kapcsolatainkba, élethelyzeteinkbe. Hogy jobban oda tudjunk figyelni önmagunkra, gyermekeinkre, környezetünkre. S felismerni, hogy már most is sokkal több feltétel adott a boldogság megéléséhez, mint gondolnánk.


Induló képzések

2023. Április 20. 10x3 órás képzés.
Csütörtökönként: 09.00 - 12.00-ig.
Tanfolyam díja: 79.000 Ft (Kedvezményes díj: 60.000 Ft)

2023. Április 25. 10x3 órás képzés.
Keddenként: 17.30 - 20.30-ig-ig.
Tanfolyam díja: 79.000 Ft (Kedvezményes díj: 60.000 Ft)

Igény szerint lehetőség van külső helyszínen történő képzések szervezésére, illetve egyéni képzésre.


Mit nyújt a képzés?

  • Egészséges életet segítő szemlélet
  • A hétköznapi stressz hatékony kezelését segítő alapelvek
  • Stressz-kezelési módszerek és technikák

Néhány téma a képzésből:

Stressz, pszichológia és szellemi tradíciók. Stressz és pozitív pszichológia. Jelentudatosság (mindfulness) a hétköznapokban. Tudat a testben – test a tudatban. Egyensúlyban lenni – a külső és belső egyensúly összefüggése. Relaxáció. A test mosolya. Létezés és cselekvés. Lazítás a mindennapi tevékenységek során. Légzés és összeszedettség. Harmónia, rendezettség, stabilitás. Az önbecsülésen át a valódi önbizalomig. Mit beszélek magamnak – avagy miért, és hogyan működik, vagy nem működik a pozitív gondolkodás? A felszabaduló tudat boldogsága. Hiedelmek és tévhitek – korlátozó elképzelések önmagunk és kapcsolataink kiteljesítésében. Az érzelmeim a barátaim – a szorongás és a negatív érzelmek kezelése. Földi paradicsomban élni – Konfliktusok és a négy egyezség. Íz-lelés a világban – a világ inspiráló sokszínűsége.