Ajánlások

"Cégvezetőként dolgozom, közgazdász vagyok. Mindig érdekelt, hogyan tudok problémákat megoldani, így lettem én is mediátor. Aztán a saját életemben azzal szembesültem, hogy a saját magam dolgait, problémáit nem könnyű megoldani és valami gyűlik, gyűlik és erre kellene valami megoldást találni. Én így kerültem Robihoz, így kerestem meg, hogy a stresszkezelésben segítsen nekem. A tanfolyamon megismertünk egy alap elméletet, hogy ez hogy működik, mit lehet róla tudni, mit várhatunk tőle és mit nem, utána voltak gyakorlatok, ezek fizikai, mozgásos gyakorlatok, amelyeket valamilyen szinten elsajátítottunk, gyakoroltunk és kaptunk egy szemléletet, hogy az élet bizonyos dolgaihoz hogy álljunk hozzá. Itt megtanultam, hogy a stresszkezelés egy állandó munka, ami állandó odafigyelést igényel. Ez egy olyan állandó odafigyelés, ami nem igényel hatalmas plusz energiákat, hanem ez egy másik fajta életszemlélet. Én azóta próbálok ebben élni, ebben létezni. Itt egy olyan szemléletet kaptam, ami átsegít a mindennapokon. Mióta tudatosan gyakorlom ezt a technikát, sokkal nyugodtabb vagyok, minőségi változásokat élek meg."
(Zoltán - Debrecen)

"10 évvel ezelőtt egy komoly traumán estem át, melynek következményeként szorongásos tüneteim lettek. A szorongásom sajnos állandósult és nem igazán tudtam mit kezdeni az érzéssel. Leginkább bosszantott, úgy éreztem, hogy nem lenne szabad ezt éreznem és nem is igazán értem az okát, hiszen nem vagyok olyan stresszhelyzetben, hogy az indokolt legyen. Amikor megjelent az érzés, ideges lettem, ami csak fokozta a szorongásomat. Nem tudtam mit kezdeni a helyzettel, így a szívem – a folyamatos szorongástól – extrákat kezdett (ES) ütni. Két évvel ezelőtt észrevettem, hogy pozitív megerősítések hatására a szorongásom enyhül és az ES-ek számát is csökkenti. Megfigyeltem, hogy bizonyos szituációk ugyanezt kiváltják bennem, például, amikor kiállok magamért és bízom magamban. Ekkor tudatosult bennem, hogy érzelmi probléma tartja fent a szorongásomat. A pozitív megerősítések és az autogén tréning azonban csak rövid ideig segítettek, utána hamar visszatért a megszokott szorongásos állapot. Tudatos útkeresés következett, hogy megfejtsem önmagam, szorongásom okát. Könyvek, előadások, online tanfolyamok tucatja következett, EMDR terápia és pszichológusi konzultáció, melyek mind adtak valamit az utamon, de a kulcsot még mindig nem találtam meg. Ekkor botlottam bele – a weben keresgetve, véletlenül - dr. Orosz Róbert Meditáció és stressz-kezelés tanfolyamába. Ez a tanfolyam volt az, ahol megtaláltam a kulcsot önmagamhoz, itt tanultam meg érzelmeim kezelését. 10 év után először éreztem azt, hogy én irányítom az érzelmeimet, hogy ismét a régi vagyok, hogy visszakaptam az Életem. Az érzelmek kezelésén túl, természetesen sok más értékes dolgot is megismerhettem a tanfolyamon, mint a meditáció, mindfulness, jóga, egészséges életmód és életszemlélet. Ezeket is örömmel építettem be hétköznapjaimba, melynek hatására könnyebben birkózom meg az alkalmanként felmerülő stresszel, problémákkal. Hihetetlen hálás vagyok, hogy megtaláltam ezt a tanfolyamot. Hálás vagyok Robinak, amiért ilyen komplex, több területet átfogó, elméleti és gyakorlati tudással gazdagodhattam. Hálás vagyok, hogy megmutatta, hogy a megoldás bennem van, és hogy mindig van választás. Robi személyében egy olyan embert ismertem meg, aki mosolyogva, szeretettel, alázattal és tisztelettel tanít meg arra, hogyan találd meg önmagad legjobb verzióját és hogyan élj boldogan. Nagyon köszönöm! Szeretettel ajánlom mindenkinek 🙂!"
(Ágnes - Debrecen)

"Szeretettel ajánlom! A meditáció és stresszkezelés csoport minden egyes percét élveztem. Köszönöm! 🙂"
(Beatrix - Debrecen)

"Amikor úgy érzed, hogy eltévedtél életed erdejében, akkor valószínű, hogy segítségre van szükséged. Én ezt kaptam meg Dr. Orosz Róbert pszichológus által vezetett meditációs és stresszkezelés képzésein. Olyan elméleti és gyakorlati ismeretekhez jutottam a nagyon jó hangulatú tanfolyamon, amelyek segítségével - természetesen sok-sok gyakorlással - újra jó úton vagyok, a saját kezembe vehettem életem irányítását. Köszönet és hála érte."
(Erzsébet - Debrecen)

"Szociális szakemberként, kollégáimmal vettünk részt egy 10 alkalmas stresszkezelő tréningen, ami nagyon-nagyon hasznos volt. Nekem, mint magánembernek is, mert közben egy daganatos betegséggel küzdöttem, miközben egy szociális intézményt vezettem, és ez nekem nagyon sokat segített a mindennapok túlélésében, hogy ne aggódjunk a jövőn, ne rágódjunk a múlton és szociális szakemberekként pedig tudjunk segíteni a hozzánk fordulóknak. Van a társadalomnak egy szemlélete, hogy pozitívan kell gondolkozni. Itt azzal szembesültünk, hogy bele kell engedni magunkat az érzéseinkbe, ha jön egy rossz érzés megengedhetetjük magunknak, hogy rossz érzésünk legyen és azt megfigyelve jön később a jobb érzések sorozata, de bele kell előbb engedni magunkat a rosszakba. Ezt tanulni és gyakorolni kell. Túl vagyok egy kemoterápián és egy transzplantáción. Ha nem ismerem ezt a technikát, és nem kerülök szakemberhez, akkor biztosan komoly problémáim lennének. A szorongás, kialvatlanság elősegíti a betegség súlyosságát és ebben is segített a stresszkezelő tanfolyam. Elmondhatom, hogy nem szedek pszichoszomatikus gyógyszereket, altatót, nyugtatót. Ez szerintem nagyon nagy dolog. Azt gondolom, hogy ezt a technikát hamarabb megismerem, lehet nem is leszek beteg. "
(Éva - Debrecen)

"Jó szívvel ajánlom a Meditáció és stresszkezelés kurzust bárkinek, aki érdeklődik ezen témakörök iránt. Sőt, receptre írnám fel mindenkinek a mai rohanó világban. Rengeteg hasznos információval és gyakorlati útmutatással gazdagodtam a kurzus során. A Robi által ajánlott technikák egyszerűen nagyszerűek, gyakorlásuk minőségi változást hoz a mindennapokba."
(Annamária - Debrecen)

"Nagyon régóta hol jobban, hol kevésbé erős szorongással küzdök. A szorongások, félelmek állandóan jelen voltak az életemben, akár ok nélkül is. Nagyon sokat olvastam, kutattam hogyan tudnék megoldást találni erre a problémámra. Rátaláltam a mindfulness technikára, elolvastam a könyvet, de sajnos nem tudtam önállóan gyakorolni a meditációkat. Ekkor találtam rá Dr. Orosz Róbert pszichológusra, aki személyében megtaláltam a megoldást. Elvégeztem Robi vezetésével a tanfolyamot, aki nem mindennapi tudást adott át, szeretettel, alázattal, odaadással, és humorral átszőve. Példákkal, érthetően megértette velem, velünk, hogy hogyan kezeljük a mindennapok tanításait, a negatív gondolatok, érzések elfogadását, megengedését, és elengedését. Az embertársainkkal hogyan legyünk elfogadóak és ítélkezés mentesek. Megtanított hogyan relaxáljunk, hogyan meditáljunk. Különböző jóga, és mozgásos gyakorlatot is végeztünk, a séta meditáció mellett. Megtanultuk hogyan legyünk hálásak a mindennapokban, hogyan érezzük a hálát és a szeretetet a szívünkben. Vicces páros gyakorlatokat csináltunk, hogy érezzük milyen hatása van a gondolatoknak a fizikai testünkre. Fantasztikus, szeretetteljes, összetartó embereket ismertem meg, akiktől sokat tanultam és ma is tartjuk a kapcsolatot. Amint tehetem, szinte minden nap gyakorlom a tudatos jelenlétet, ami nagyon sokat segített a szorongás kezelésében. Vannak olyan napjaim amikor már csak békét és nyugalmat érzek, nyugodt pihentető azóta az alvásom és ezt Robinak köszönhetem. Alig várom a folytatást, amin mindenképp részt veszek. Örök Hála és Köszönet! Köszönöm szépen Robi, életem egyik legjobb élménye volt!"
(Ibolya - Debrecen)

"Egy harmincórás mindfulness képzésen vettem részt. Az élményről, amit adott, beszélni nehéz, mert az ÉL-ményt megélni lehet. Gondold el, mit adhat egy elfogadó, támogató közösség, melynek minden egyes tagja önmagán dolgozik! Minden résztvevő tanulni, gyógyulni, változni vágyik. Változni, hogy örömteli életet élhessen. Felemelő érzés átélni, hogy Tőled lesz szebb és jobb a világ, attól ahogyan Te változol, és éled az életet. A felismerésekhez Önmagadnak kell eljutnod, de az úton szeretettel, értő figyelemmel vezet végig Dr. Orosz Róbert. Hálás vagyok Neki és Társaimnak. Köszönöm."
(Csontos Márta Mária)

"Több helyen is olvastam, láttam videót a meditáció jótékony hatásáról, kezdtem is önállóan gyakorolni a meditációt és a relaxációt. Kevés igazán tapasztalható eredménnyel. A Robi által vezetett tanfolyamon tanultam meg, mi ezek között a különbség, gyakoroltuk is mindkettőt. Ezek mellett a példákkal, játékos gyakorlatokkal alátámasztott, könnyen érthető elméleti ismeretek segítettek abban, hogy már az első néhány alkalom után tapasztaltam a tanfolyam jótékony hatásait: megtanultam igazán ellazulni, odafigyelni a gondolataimra. Lényegesen nyugodtabbnak éreztem magam, egy-egy feladatomat sokkal gondosabban, energikusabban végeztem el. És ami miatt a leghasznosabbnak találom: sok éve fennálló lelki problémáim kezdtek oldódni."
(VA - Hajdúböszörmény)

"Összességében elmondhatom, hogy az életem számos területén hozott pozitív változást ez a képzés. Az "alapelvek", a meditáció a mindennapjaim részeivé váltak. Fiatal anyuka vagyok, és a képzés óta nyugodtabb vagyok a gyerekemmel és a férjemmel is, valamint könnyebben küzdök meg a stresszhelyzetekkel. Jellemző volt rám, hogy mindig a holnapot vártam, most pedig azt érzem, szeretek "itt és most" lenni. Megbékéltem, harmóniába kerültem Önmagammal. Ezen felül fantasztikus embereket ismertem meg, és jó volt látni, ahogy mindenki hétről-hétre fejlődik."
(Viki - 23 éves)

"A mindennapokban hasznosítható tudást kaptunk a Stresszkezelő képzésen, hálás vagyok, hogy részt vehettem rajta."
(Eszter - Debrecen)

"Az egyik legjobb dolog az életben ami eddig történt velem, hogy részt vettem a stresszkezelő- és meditációs csoporton, ahol olyan dolgokat tanulhattam amiktől teljesen pozitív irányba indult az életem. Eddig el se tudtam képzelni, hogy így is lehet élni. Köszönöm Robinak, hogy megmutatta ezt nekem."
(Ákos - Debrecen)

"Emberileg, szakmailag tökéletesen felkészült."
(Gabriella - Debrecen)

"Nagyon hálás vagyok Robinak. A képzés alatt több szálon is alakult az életem, új szokások épültek be. A vele eltöltött idő és a képzés során tanult technikák, meditációs gyakorlatok hozzá segítettek, hogy a hétköznapokban meg tudjam állni a helyemet stresszes körülmények között."
(Zoltán - Debrecen)